26 May 2014

Farfalle met citroen en tonijn

Als ik alleen eet, stop ik zelden een pizza in de oven. Het klinkt misschien makkelijk, maar toch wil ik voor mezelf iets gezonds maken. In een pizza zitten niet alleen veel slechte vetten en andere toevoegingen die ik niet wil, het is ook niet de gezondste optie die je kan kiezen. Pizza is lekker, begrijp me niet verkeerd, maar ik maak 'm liever zelf. Laatst at ik een keer alleen en besloot ik wat ingrediënten bij elkaar te voegen. Het pakte echt super lekker uit!

Ingrediënten
Voor 1 persoon.
» 100 gram farfalle
» 1 blikje tonijn op olijfolie
» 1 citroen (schil + sap)
» 1 kleine teen knoflook
» 2 lente uitjes
» 1/2 el extra vierge olijfolie
» een handje rucola
» peper
» zeezout
Bereidingswijze
Kook de farfalle volgens de verpakking  Laat de tonijn uitlekken  Doe de tonijn in een kom en voeg daarbij het citroensap, de citroenschil, de gesneden lente uitjes, de geperste teen knoflook, peper, zeezout en 1/2 eetlepel extra vierge olijfolie  Giet de pasta af en doe terug in de pan  Voeg het tonijnmengsel toe aan de pasta en verwarm het samen nog even  Haal de pasta van het vuur en voeg de rucola toe.

Tips
» Deze pasta is heel erg lekker met Parmezaanse kaas.
» Als het tonijnmengsel nog wat te droog is, voeg je nog wat extra vierge olijfolie toe.
» Je kunt, in plaats van farfalle, natuurlijk alle andere pastasoorten gebruiken.
» Een onbespoten citroen is het gezondst en lekkerst om te gebruiken.
» Als je niet van tonijn houdt, is deze pasta ook lekker met zalm. Voeg er dan nog wat dille aan toe om het helemaal af te maken.
Volg mij:

1 comment: