29 September 2014

Nutella cheesecake met hazelnoten


Mijn vriend was vorige week jarig en daarom besloot ik een cheesecake te maken met zijn favoriete ingrediënt allertijden: Nutella. Hij is zo gek op Nutella dat ik 'm er erg gelukkig mee maakte. Daarnaast is dit de lekkerste chocolate cheesecake die ik ooit geproefd heb. Meerdere mensen hebben 'm gegeten en ze vonden 'm allemaal lekker. Daarom wil ik 'm graag met jullie delen!

Ingrediënten
Voor maximaal 12 stukken.
Bodem
» 190 gr digestive kaakjes
» 6 el boter
» 2 el nutella
» 50 gr suiker
» 35 gr hazelnoten

Vulling
» 460 gr roomkaas
» 200 gr nutella
» 1/2 tl vanille
» 60 ml slagroom

Ganache
» 120 ml slagroom
» Een reep melk chocolade
» 1 el boter

Bereidingswijze
Doe de digestive kaakjes en de hazelnoten in de keukenmachine  Mix alle ingrediënten voor de bodem en druk deze plat in een bakvorm van 23 cm  Zet de bodem in de koelkast  Mix de roomkaas en nutella tot een glad geheel  Mix de vanille en slagroom er ook doorheen  Giet de vulling op de bodem en zet de cheesecake voor minimaal 8 uur in de koelkast (bv. de hele nacht)  Als de cheesecake helemaal is opgesteven kan je de ganache gaan maken  Verwarm de slagroom, laat het niet koken  Mix de chocola en de boter erdoorheen tot het een gladde ganache wordt  Giet de ganache over de cheesecake heen en laat het een beetje hard worden in de koelkast  Garneer met hazelnoten en poedersuiker.

Tips
» Als je niet van digestive kaakjes houdt, kan je ook bastogne koekjes gebruiken.
» Houd je niet van hazelnoten? Amandelen kunnen ook een goede optie zijn.
» Je kunt voor de ganache ook pure chocolade gebruiken.

Volg mij:

1 comment: