18 July 2014

Aardbeienkwarkcake met citroenglazuur

Ik wilde voor mijn verjaardag weer eens een keer wat anders maken. Normaal gesproken maak ik alleen maar taarten. Ik besloot een cake te maken, maar geen gewone cake. Deze cake is gebaseerd op kwark en smaak dus heerlijk luchtig. De aardbeien geven een zoete smaak aan het geheel en het citroenglazuur frist het op. Deze cake viel erg in de smaak bij mijn familie en vrienden, vandaag het recept!

Ingrediënten
Voor 12 stukken.
» 1 citroen
» 150 gram boter
» 250 gram kristalsuiker
» 3 eieren
» 300 gram Franse kwark
» 100 ml melk
» 2 tl bakpoeder
» 400 gram zelfrijzend bakmeel
» 500 gram aardbeien
» 185 gram roomkaas
» 100 gram poedersuiker + extra om te bestuiven

Voor dit recept heb je een ovenschaal van 34 x 23 cm nodig.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de ovenschaal met bakpapier  Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit  Mix de boter en kristalsuiker in een kom en klop het mengsel luchtig, voeg al mixend de eieren één voor één toe  Meng het citroenrasp, de kwark en de melk door het botermengsel  Zeef de bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel en spatel het erdoorheen  Schep het beslag in de ovenschaal en snijd 250 gram van de aardbeien in kwarten, duw ze in het beslag zodat ze de bodem van de ovenschaal raken  Bak de cake 40 á 50 minuten, steek na 40 minuten een satéprikker in de cake  Laat de cake helemaal afkoelen  Meng de roomkaas, poedersuiker en het citroensap tot glazuur en bestrijk de cake ermee  Decoreer met de rest van de aardbeien en bestrooi met poedersuiker.

Tips
» Gooi niet in één keer alle citroensap bij het glazuur, voeg toe totdat het een mooie substantie is.
» Als je het glazuur te zuur vindt, voeg je wat extra poedersuiker toe.
» Gebruik een biologische citroen, deze is onbespoten.

Volg mij:

4 comments: