29 April 2014

Citroen/vanille cupcakes

Cupcakes vallen bij mij altijd goed in de smaak. Helaas zijn ze niet heel erg gezond. Om ze toch nog iets gezonder te maken, maak ik vaak suikervrije en veganistische muffins. Suiker probeer ik sowieso zo min mogelijk te eten, maar veganistisch zal ik nooit helemaal worden. Ik had zin in iets fris en daarom besloot ik deze citroen/vanille cupcakes te maken. Geloof me, ze zijn echt niet minder dan cupcakes met suiker, boter en eieren!

Ingrediënten
Voor 8 muffins.
» 100 gram sojameel
» 100 gram (volkoren) speltmeel
» 25 gram kokosolie
» 100 gram honing
» 10 gram wijnsteenbakpoeder
» 1 tl vanille extract
» 1 el citroensap
» 3 ei-vervangers (No Egg)
» rasp van één citroen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden  Meng de sojameel, speltmeel, wijnsteenbakpoeder en citroenrasp door elkaar. Dit zijn de droge ingrediënten  Voeg de kokosolie, honing, vanille extract, citroensap en ei-vervangers toe aan het 'droge' mengsel  Schep met een ijslepel het mengsel in acht cupcakevormpjes  Zet de vormpjes voor 12 minuten in de oven.

Tips
» Je kunt ook amandelmeel in plaats van sojameel gebruiken.
» In plaats van de ei-vervangers kun je ook 3 eieren gebruiken. De cupcake is dan niet veganistisch meer.
» De ei-vervangers kun je bij de Natuurwinkel of Ekoplaza kopen onder de naam No Egg.
» De citroen kun je het best biologisch kopen, omdat deze niet bespoten is.

4 comments:

  1. Hmmm ziet er goed uit!

    Liefs,

    Svenja
    www.lovinglifeiseasy.blogspot.nl

    ReplyDelete
  2. Heerlijk! Dat ziet er goed uit! Mijn oma is bijna jarig, dus misschien maak ik deze wel.

    ReplyDelete
  3. Hmm ziet er heerlijk uit :) ik zal ook nooit veganist worden maar af en toe zoiets uitproberen is altijd leuk! Laatst maakte ik veganistische havermoutmuffins, die waren ook echt heerlijk! <3

    Liefs Rosie
    van Lifebyrosie.nl

    ReplyDelete