Ik had al tijden trek in een hartige taart/quiche. Het is makkelijk om te maken en vaak vinden ze het bij mij thuis ook erg lekker. Ik besloot om een quiche met zalm en tuinerwten te maken. Zoiets had ik eigenlijk nog nooit op. Ik ben gek op zalm en tuinerwten gaan er ook altijd wel in.
Ingrediënten
Voor 4 tot 6 personen.
» 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
» 2 el olijfolie
» 1 ui, gesnipperd
» 2 bosuien, gesnipperd
» 250 gram zalmfilet (diepvries)
» 450 gram tuinerwten (diepvries)
» 4 eieren
» 250 gram Griekse yoghurt
» 100 gram geraspte kaas
» 25 gram verse bieslook, fijngesneden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden • Bekleed een bakvorm (26 cm) met het bladerdeeg • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui + bosui • Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee • Verdeel het ui/tuinerwten mengsel over de bodem van de quiche • Leg de zalm er boven op, zorg ervoor dat alles goed verspreid is • Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, geraspte kaas, verse bieslook, peper en zout • Schenk het mengsel bovenop de quiche • Bak de quiche in 35-40 minuten gaar en goudbruin.
Tips
» Mocht je 450 gram tuinerwten te veel vinden, kun je er natuurlijk ook andere groenten aan toevoegen. Champignons zouden het denk ik ook goed doen.
» Als je geen verse bieslook in huis hebt, kun je ook gedroogde gebruiken. Ik zou zo'n 6 gram gebruiken.
» Als je niet van zalm houdt, kun je het eventueel ook met kip maken.
Oeh dit ziet er heel erg lekker uit! Ik zou inderdaad de zalm verwisselen voor kip.
ReplyDeleteDit recept sla ik op! =)
Ziet er goed uit!
ReplyDeleteDit lijkt me heeeerlijk! En lekker makkelijk om te maken :-)
ReplyDelete